Hoe mijn onstuitbare moeder het ongelijk van experts bewees

De kracht van mijn onstuitbare moeder.

De moeder van Chris Varney steunde hem consistent door een netwerk van mensen te creëren die hem hielpen om uitdagingen te overwinnen.

Mijn takeaways

  1. De unieke kenmerken van Leonardo da Vinci suggereren dat hij mogelijk op het autismespectrum zat, volgens auteur Michael Gelb.
  2. Een ondersteunend netwerk, inclusief zijn vader en mentor Verrocchio, was cruciaal voor het succes van da Vinci.
  3. Het stigmatiseren en beperken van autistische individuen kan hun potentieel belemmeren.
  4. Het aanmoedigen van autistische kinderen, samen met ouderlijke en educatieve ondersteuning, is essentieel voor hun ontwikkeling.
  5. Het overwinnen van zelftwijfel en het omarmen van zelfvertrouwen zijn cruciaal voor het gedijen van autistische personen.
  6. Hij erkent de doorslaggevende rol van zijn moeder in zijn persoonlijke groei en succes.

Chris Varney

Chris Varney is een voorvechter van kinderrechten.

Hij begon zijn werk als 16-jarige jongerenambassadeur voor World Vision, waarbij hij actief werd in campagnes tegen armoede.

Hij werd nationaal mededirecteur van de jeugdbeweging van World Vision en later in 2009 de Australische jeugdvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties.

Als jongerenvertegenwoordiger schreef hij een boek ‘Dear Kevin’, dat hielp om veel praktische resultaten te bereiken voor kwetsbare kinderen en jongeren.

Voor zijn inspanningen ontving hij in 2011 de Monash University Student Alumni Award, in 2012 de National Award for Youth in Advancing the Legal Rights and Interests of Children and Young People en in 2012 de Future Justice Medal.

Deze video ‘Hoe mijn onstuitbare moeder het ongelijk van experts bewees’ is gepubliceerd op het TEDx Talks YouTube kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente posts