Waarom mijn autistische kids geen remedie nodig hebben?

Mijn belangrijkste takeways:

  • Vikie is moeder van zeven kinderen, waarvan er zes autisme hebben, twee cerebrale parese hebben en één ernstige dyslexie heeft.
  • Vikie’s dochter Nikita kreeg te horen dat ze fulltime verzorging nodig zou hebben. Maar Nikita was vastbesloten te bewijzen dat haar twijfelaars ongelijk hadden;
  • Nikita weigerde zichzelf als iemand met een beperking te zien. Ze omarmde haar neurodiversiteit en zag het als haar grootste kracht;
  • Nikita ging naar een gewone universiteit en deed mee aan podiumkunsten, iets waar ze altijd al van gedroomd had;
  • Nikita’s verhaal is een bewijs van de kracht van zelfvertrouwen en vastberadenheid. Neurodivergente mensen hebben de maatschappij zoveel te bieden en we moeten beginnen met het erkennen van hun talenten en capaciteiten.

Vikies gedurfde quote: Waarom mijn autistische kids geen remedie nodig hebben

Vikie Shanks is een inspirerende en motiverende spreker die spreekt over een breed scala aan mentale gezondheidskwesties.

Na de tragische zelfmoord van haar echtgenoot, die leed aan mentale gezondheidsproblemen, bleef ze alleen achter om voor haar kinderen te zorgen.

Vikie is tevens auteur, spreker en expert op het gebied van autisme en communicatie.

Ze leidt een autisme-ondersteuningsgroep, is tweemaal bekroond met de “Career of the Year”-prijs van het Pride of Warwick District en heeft de “Bravest Woman”-prijs ontvangen van Best Magazine.

Dankzij haar ondersteuning hebben haar kinderen prijzen gewonnen in de sport, uitblinkend in academici, en hebben ze samen de all-girl vocale band Relative Blue opgericht. En daarom .. Waarom mijn autistische kids geen remedie nodig hebben.

Deze video ‘Waarom mijn autistische kids geen remedie nodig hebben’ is gepubliceerd op het TEDx Talks YouTube kanaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recente posts